ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕ ΕΔΩ
Γραφείο Τύπου 2017
07/08/2017
Το ΕΒΕ Λευκωσίας χαιρετίζει τη δημιουργία του ερευνητικού κέντρου RISE

Το ΕΒΕ Λευκωσίας χαιρετίζει τη δημιουργία του Ερευνητικού Κέντρου Αριστείας με την επωνυμία RISE στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας. Το φιλόδοξο και πρωτοποριακό αυτό Κέντρο θα έχει σαν κύριο πεδίο εφαρμογής τα διαδραστικά μέσα, τα έξυπνα συστήματα και τις αναδυόμενες τεχνολογίες.

Η εξαγγελία για τη δημιουργία του RISE (Research Center on Interactive Media, Smart Systems and Emerging Technologies) έγινε από το Δήμαρχο Λευκωσίας σε δημοσιογραφική διάσκεψη (την Παρασκευή 4/8/17) στην παρουσία όλων των εταίρων και συνεργατών της κοινοπραξίας που επίσης χαιρέτισαν την εκδήλωση.
 
Η δημιουργία του Ερευνητικού Κέντρου Αριστείας RISE συνάδει απόλυτα με την πρωτοβουλία που ανέλαβε το ΕΒΕ Λευκωσίας με όλους τους συνεργαζόμενους φορείς, ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα και επιχειρήσεις καινοτομίας της Λευκωσίας που υπέγραψαν Χάρτα Συνεργασίας για προώθηση της Λευκωσίας ως Περιφέρεια Γνώσης, Έρευνας και Καινοτομίας. Εξάλλου το ΕΒΕ Λευκωσίας είχε αποστείλει επιστολή υποστήριξης και συνεργασίας στα πλαίσια της πρότασης που είχε υποβληθεί για το RISE.
 
Η επένδυση στη γνώση,  έρευνα και καινοτομία θα συμβάλει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, στην ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας και στην εξωστρέφεια της χώρας μας, ισχυροποιώντας με αυτό τον τρόπο την οικονομία του τόπου.
 
Το ΕΒΕ Λευκωσίας συγχαίρει το Δήμο Λευκωσίας, τα τρία δημόσια πανεπιστήμια και τους υπόλοιπους συντελεστές για την εξαιρετική αυτή επιτυχία για το RISE, του οποίου ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται περίπου στα € 50 εκατ. και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 της ΕΕ και από εθνικούς πόρους.