ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕ ΕΔΩ
Γραφείο Τύπου 2017
20/06/2017
ΕΒΕΛ: Πολλά τα οφέλη από το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Κύπρου και του ΑΞΙΚ

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου (ΑΞΙΚ).
 
Το μνημόνιο συνεργασίας αναμφίβολα θα έχει σημαντικά οφέλη για τους φοιτητές, τους απόφοιτους ξενοδοχειακών σπουδών, για τους φορείς της τουριστικής βιομηχανίας, καθώς και για την οικονομία της Κύπρου γενικότερα.
 
Επιπλέον, οι συνέργειες που προκύπτουν από τη στέγαση του ΑΞΙΚ εντός της Πανεπιστημιούπολης αναμένεται να οδηγήσουν σε περαιτέρω ανάπτυξη του ΑΞΙΚ με τρόπο που να ικανοποιείται το δημόσιο συμφέρον. Μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργήσει επίσης εξαιρετικές προοπτικές για βελτίωση και ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας του κυπριακού τουρισμού, που αποτελεί τον αιμοδότη της κυπριακής οικονομίας.
 
Πέρα από τα πιο πάνω, η  συνεργασία των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων θα συμβάλει σημαντικά στην καθιέρωση της Λευκωσίας ως εκπαιδευτικό κέντρο, κάτι που ήδη επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό με την λειτουργία πέντε πανεπιστημίων και αρκετών ερευνητικών κέντρων.